Innsikt Kommunikasjon og PR

Pressemeldingens ABC

Har du noe å fortelle markedet kan pressen være en god venn, men før du sender pressemeldingen din avgårde kan det være lurt å sjekke om du har gjort alt riktig. Som en enkel sommerlektyre gir vi deg 5 tabber du bør unngå å gjøre i en pressemelding:

 1. Skrivefeil og CAPS LOCK
  Spar journalisten for ekstra arbeid og frustrasjoner ved å bruke stavekontrollen i tekstbehandlingsprogrammet ditt. Og for all del… IKKE SKRIV HELE PRESSEMELDINGEN MED STORE BOKSTAVER.
 2. Reklamespråk
  Vær på vakt for marketingsjargong. Ikke skriv som en selger eller markedsfører. Pressemeldingen skal være informativ, saklig og så objektiv som det lar seg gjøre. Tenk på hva som er interessant stoff for leserne av mediet og hva som vil være interessant for journalisten å skrive om.
 3. Manglende innhold
  Hvis pressemeldingen din er ufullstendig blir den neppe publisert. Husk å svare på de 5 H’ene: hvem, hva, hvor, hvorfor og hvordan.
 4. Ingen kontaktperson
  Inkluder alltid en kontaktperson med telefonnummer i pressemeldingen. Personen som står oppført må være briefet på forhånd og være forberedt på oppfølgingsspørsmål. Mange går glipp av muligheter ved å være uforberedte eller utilgjengelige (ha mobilen påslått).
 5. Liten nyhetsverdi
  Spør deg selv om pressemeldingen egentlig er verdt et oppslag i pressen. Hvis du stadig sender uinteressante agurknyheter risikerer du å bli ignorert etter hvert, slik som gutten som ropte “ulv, ulv”.

Har du flere tips eller erfaringer å dele, skriv en kommentar under!

Erlend Førsund
Erlend er markedssjef og innholdsrådgiver i MarkedsPartner. Han har 17 års erfaring fra digital markedsføring og er forfatter av «Hvordan lykkes med content marketing». Erlend brenner for å gjøre bedrifter og enkeltpersoner til tankeledere i sine bransjer.
Du liker kanskje også
Fylte restauranten med én e-post
Video på web – rimeligere og enklere enn du kanskje tror

Skriv en kommentar

Din kommentar*

Ditt navn*
Ditt nettsted