Hva er nøklene til å kunne vokse og trives enda mer i det du driver med nå? Hva kan du gjøre for å ta det neste steget? Selvhjelps-guru, forfatter og foredragsholder Anthony Robbins avslører 5 nøkler til suksess på sin videoblogg:

1) Ta kontroll over ditt sinn

Ta kontroll over ditt sinn – og mat det. Du er det du leser, hører, ser på og tenker på definerer hvem du er. Du er den som holder vakt over ditt sinn, så vær på vakt ovenfor tankegods som fratar deg fokuset eller som er bærere av skadelige holdninger.

For markedsførere og salgsfolk finnes det mye god litteratur som kan være med på å gi deg perspektiv og dybdesyn. En bok jeg absolutt kan anbefale for alle markedsførere er Marketing Champions, en bok som forandret min tenkemåte og hjalp meg å se markedsføringsrollen i en helt ny og bredere sammenheng.

Jobber du innen salg vil jeg anbefale Viljen til å lykkes av Steinar W. Næss. Den får du både som lydbok og i trykt utgave. Og uansett om du jobber innen markedsføring eller salg vil jeg anbefale boken How To Win Friends And Influence People av Dale Carnegie. En klassiker du garantert vil få utbytte av! Om du ikke leser de to andre, så les i alle fall den!

Har du noen andre lesetips? Del dem gjerne i kommentarfeltet under!

2) Vær i fysisk aktivitet

Kropp og sinn er nært knyttet sammen. Ved å utsette kroppen din for radikale forandringer vil du oppnå radikale skifter også i sinnet. Utfordre deg selv fysisk. Når du gjør det vil noe skje oppe i hodet ditt, og du får mer overskudd.

Vel, dette er en utfordring for enhver, og jeg blir stadig minnet på at jeg ikke lenger er 20. Dette er definitivt et råd jeg vil forsøke å følge ASAP.

Det trenger ikke være mer enn en halvtime om dagen, og om det så bare er 10 minutter så er det bedre enn ingen ting. Jobber du innen marketing og salg har du som jeg en ganske stillesittende jobb, så her tror jeg mange har store potensialer. Det du investerer i fysisk aktivitet får du igjen i form av økt velvære og et klarere hode når nøttene skal knekkes.

3) Få deg en rollemodell

Skaff deg en rollemodell som inspirerer deg. Du må tro at det finnes en vei til dit du vil nå. Du trenger en rollemodell som har gått den veien før. Følg denne personens eksempel. Historien gjentar seg, og følger du suksessmønsteret i historien vil DU være den som gjentar den historiske suksessen.

Jeg har flere rollemodeller innen ulike felt. Som medmenneske er Jesus mitt største eksempel. Som markedsfører er Dan Kennedy ett av flere forbilder. Som tekstforfatter er Bob Bly ett av mine forbilder. Hensikten med et forbilde er å få inspirasjon og veiledning til å komme deg videre på veien.

4) Lag en plan å gå til aksjon!

Lag en plan med mål og tidsfrister. Gå så til aksjon, kom i gang og skaff deg momentum! Om ikke alt er perfekt så blås i det. Det er mange som har planer og ideer, men vinnerne er de som klarer å sette disse planene og ideene ut i livet. Du blir aldri en vinner uten å gå til aksjon.

5) Mat din ånd

Jeg vet ikke hva det beste norske ordet for “spirit” er, men ånd er vel det nærmeste en kommer. Anthony Robbins er i alle fall opptatt av at man i tillegg til alle de “tekniske” og for så vidt egosentriske tingene i punkt 1-4 må finne en dypere mening med livet. For noen er det bønn, for andre er det meditasjon.

Det å gi til andre er noe Robbins mener alle burde gjøre mer av, noe som også gir mye tilbake på det spirituelle plan. Jeg kan ikke annet enn å si meg enig. Gjør mot andre slik du vil andre skal gjøre mot deg. Det gjør godt for sjelen.

Lykke til, og legg gjerne igjen en kommentar!