Om Erlend Førsund

Foto: Hadde du stått her for litt over 800 år siden, hadde du sett kong Magnus Erlingsson seile inn Sognefjorden med skipene sine for å møte kong Sverre i slaget ved Fimreite.

Erlend Førsund (f. 1978) er markedsfører, kommunikasjonsrådgiver og blogger, pappa til tre og ektemann til én. Han jobber i Techweb som markedssjef og rådgiver. Dette er hans personlige fagblogg.

Her er sju fakta om meg:

1) I oktober 2021 startet jeg i Techweb som CMO og senior forretningsrådgiver. Som Salg24 skrev, var det fordi jeg falt for visjonen og kulturen i selskapet, og fordi jeg fikk muligheten til å ta eierskap til markedsføringen av selskapet.    

2) Som markedssjef i MarkedsPartner (2015-2020) var jeg ansvarlig for selskapets inbound marketing-satsning. I denne perioden økte vi trafikken til våre nettsteder med 14X, doblet omsetning og antall ansatte og posisjonerte selskapet som en tankeleder innen inbound, kundereiser og digitalisering av markedsføring og salg. I mars 2020 valgte jeg å gå over i en rolle som seniorrådgiver markedsføring og kommunikasjon.

3) Jeg er markedsfører av utdannelse, men håndverket mitt er skrivekunsten. Jeg skriver ofte på vegne av kunder, men forfatter også egne artikler og e-bøker om markedsføringsrelaterte temaer. (Ta kontakt for mer informasjon om hvordan jeg kan hjelpe deg med innhold.)

4) I 2009 lanserte jeg markedsheltene.no, hvor jeg deler mine tanker og råd om markedsføring og kommunikasjon. Bloggen genererer over 20 000 besøk hvert år.

5) Jeg har 8+ års erfaring som markedssjef og 18+ år erfaring fra B2B-bedrifter, fra begge sider av bordet (byrå/bedrift). I 2014 var jeg også den eneste (så vidt meg bekjent) i Norge med inbound i stillingstittelen.

6) Jeg giftet meg med June i 2006. Vi bor i Høysand i Sarpsborg, har tre barn sammen, to nymfeparakitter og én katt. Fritid er det ikke mye av, men jeg liker å løpe, trene, spille gitar og synge. Jeg er også en ivrig Bibel-student og over snittet interessert i kirkehistorie. 

7) Jeg vokste opprinnelig opp i Leirvik i Ytre Sogn, hvor bildet øverst er tatt. Hadde du stått på Sauesnyken for litt over 800 år siden, hadde du sett vikingskipene til kong Magnus Erlingsson seile inn Sognefjorden, hvor han skulle møte sitt endelikt i slaget ved Fimreite, hvor han braket sammen med kong Sverres mindre flåte, som var på vei ut igjen fra Sogndal hvor de hadde satt hele bygda i brann. Men det er en annen historie. 🙂