Ja, også vi må innrømme det… vi har falt for WordPress! Over 1% av alle verdens nettsteder er drevet av WordPress , som etter vår mening er en av verdens beste publiseringsplattformer for små og mellomstore webløsninger. Det er det minst 7 grunner til, og her kommer de:

1. Lett å lære – sparer deg for penger!

Hvis du trives med å bruke Microsoft Word eller andre tekstbehandlingsprogrammer så vil du se på WordPress som en gammel venn. Du kjenner deg raskt igjen når du redigerer websider og artikler. En logisk meny til venstre og et stort arbeidsfelt til høyre gir deg oversikt og arbeidsglede når du skal legge inn nytt innhold eller vedlikeholde nettstedet ditt. Første dagen har du lært deg det meste. Det betyr at du kan spare tusenvis av kroner på å gjøre små oppdateringer selv i stedet for å sette det ut til byrået.

WP redigering

2. Elsket av søkemotorene – kan gi deg høy ranking på Google!

Google & Co. simpelthen elsker WordPress. Bruker du WordPress og publiserer innhold jevnlig vil du kunne merke det godt på rangeringen din på Google. WordPress er nemlig designet med tanke på nettopp synlighet på nett, og det er ikke en overraskelse for oss at WordPress nylig fikk 4.9 av 5 mulige poeng i en undersøkelse utført av SEO-firmaet Jajja når det gjelder søkemotorvennlighet.

3. Stålkontroll på statistikken – alltid beredt når ledelsen spør!

Når du logger deg inn på WordPress får du opp et dashboard som gir deg oversikt over alt som skjer på nettsiden din. Her finner du også statistikken. WordPress kobles enkelt opp mot Google Analytics (gratis men utmerket webstatistikkløsning) som gir deg nøkkeltallene på antall besøk, sidevisninger, konverteringer osv. Alt popper opp på skjermen din når du logger deg på WP. Veldig beleilig når ledelsen spør om rapporter og tall! Det finnes mange plugins som gir integrering med Google Analytics med varierende grad av detaljerte rapporter. Nedenfor ser du rapporten fra en plugin som heter Google Analyticator:

analyticator_sample

4. Tusenvis av plugins – gir deg uante muligheter med nettstedet ditt!

En plugin er en tilleggsmodul som du på få sekunder kan laste ned og legge til nettstedet ditt. Eksempler på plugins er påmeldingsbokser for nyhetsbrev, kalendere, avstemninger, spørreundersøkelser, artikkelrating, forum, kontakskjemaer osv. Du finner plugins til omtrent alle slags oppgaver (utenom å mate hunden din), og i skrivende stund ligger det 8247 plugins på wordpress.org og venter på deg. Plugins gir deg muligheten til å utvikle ditt eget perfekte nettsted og eksperimentere uten at det koster deg mye penger, og uten at du trenger å kunne programmere. Slå den! Under ser du en statistikk på de 20 mest populære plugins for WordPress:

top20-wordpress-plugins

5. Design – gratis, proft eller unikt design? Valget er ditt!

Det ligger flere standard designmaler i WordPress som er helt gratis. Å skifte fra ett design til et annet tar kortere tid enn det tar å skifte sokker. De fleste vil imidlertid ha et profesjonelt look nettstedet sitt, og da kan du velge blant en mengde med eksklusive og profesjonelle designmaler. Det ekstra touchet av særpreg kan en designer legge til på relativt kort tid. Perfekt hvis du ønsker deg en rimelig løsning raskt levert som samtidig ser ut som at den er levert av en prisbelønt designer.

themes wordpress

6. Blogg? Ingen problem, den er innebygget!

WordPress er opprinnelig en bloggplattform, så blogg-funksjonen er innebygget. Det betyr at du på få minutter kan opprette din egen blogg. Lederblogger begynner jo å bli populære nå, så dersom bedriftslederen ønsker å prøve seg på dette feltet er det svært enkelt å komme i gang. Under ser du et eksempel på en slik lederblogg, her representert ved TrygVesta Forsikring sin konserndirektør for partnermarkedet, Kjersti Fyllingen:

trygvesta blogg

7. WP holder kontrollen – bare sett deg inn og kjør!

WordPress blir stadig oppgradert i nye versjoner. Hver gang en ny versjon er ute får du beskjed på kontrollpanelet ditt. Klikk på en knapp, og vips, så har du siste versjon av WordPress. CMS-systemet møter alle tekniske krav til moderne nettsteder og du trenger ikke å klø deg i hodet hver gang Google endrer algoritmene sine (du trenger ikke en gang forstå hva en algoritme er). Det er bare å sette seg inn i WordPress og kjøre i vei.

Pingbull Dialog er et kreativt, prisbelønt dialogbyrå (pingbulldialog.no) som hjelper bedrifter med relevant, kreativ og lønnsom én-til-én markedsføring. Pingbull twitrer på @PingbullNO og @PingbullSE.

Forsidegrafikk av fran6 (Creative Commons)