På nettet foregår vareprat i stor skala. Likevel har få markedssjefer kontroll over hva som sies om deres merkevarer. Slik kan du få på plass et enkelt overvåkingssystem allerede i dag.

Selv om kundeundersøkelsen og KTI’en er viktige verktøy for markedssjefen bør de ikke stå alene om å måle temperaturen på selskapets brand, produkter eller tjenester.

Nettet er et stadig voksende arkiv over tekst, bilder, lyd og video som kommuniserer et eller annet budskap. Blant alle røstene som roper er det noen som roper ditt navn. Hvem er de og hva sier de? Få markedsførere har svaret på det spørsmålet.

Få markedssjefer måler vareprat på nett

I følge en ny undersøkelse gjort av CMO Council er det svært få markedssjefer som har kontroll på hvilken aktivitet som skjer omkring deres merkevarer på nettet.

Kun 16 prosent av de 400 lederne som ble spurt hadde systemer på plass som hjelper dem med å overvåke hva som sies om deres produkter og tjenester på nettet.

Google Alerts

Google har imidlertid en gratis tjeneste som du bør ta i bruk med en gang. Den heter Google Alerts og er en flittig liten agent som sender deg oppdateringer på e-post om de siste relevante søkeresultater (web, nyheter osv.) basert på søkeord eller emner du oppgir.

Google Alerts har flere bruksområder:

  • overvåke utviklingen i nyhetssaker
  • holde seg oppdatert på en konkurrent eller en bransje
  • få siste nytt om en kjent person eller en hendelse
  • følge med på favorittfotballaget ditt

Slik setter du opp Google Alerts:

  1. Gå til www.google.com/alerts
  2. I boksen “Search terms” skriver du inn søkeordet eller frasen du ønsker å overvåke. Husk å bruke hermetegn for å overvåke en frase. Slik: “markedsføring på nettet”.
  3. I boksen “Type” velger du om du vil få beskjed når ordet eller frasen din dukker opp i en blogg, i nyheter osv. Hvis du vil helgardere deg og få med deg alle resultater, velg “Comprehensive”.
  4. I boksen “How often” velger du hvor ofte du ønsker å motta meldinger når søkeordet eller søkefrasen din blir funnet av Google Alerts. Daglig, ukentlig eller når det skjer.
  5. Til slutt skriver du inn e-post adressen din og klikker “Create Alert”
  6. Sjekk e-posten din og bekreft registreringen din i linken du får fra Google Alerts. Så er du i gang.