Etter snart 12 år i konsulentbransjen har jeg endelig tatt steget og startet Førsund Consulting AS, hvor jeg tilbyr “marketing for hire”-tjenester. Det vil si at du kan leie meg inn som din markedssjef på deltid, interim CMO, konsulent eller tekstforfatter.

Skjønte i sommer hva jeg skulle bli når jeg ble stor

Det var i sommer det gikk opp for meg hva jeg ville bli når jeg ble stor: Fractional CMO – markedssjef til leie for startups og bedrifter som ikke trenger eller har råd til en erfaren CMO på fulltid, eller som av andre grunner ønsker friheten og fleksibiliteten i å leie inn en ressurs.

Fractional leadership er en økende trend, som allerede er utbredt blant CFO-er, HR-direktører og spesialistroller som revisorer, advokater og regnskapsførere. Du får toppkompetanse til en brøkdel av prisen, og til en brøkdel av lederens tid, noe som for mange bedrifter er nok til å skape gode resultater.

Jeg ønsket å gjøre dette på egen kjøl og ha friheten til å jobbe med hvem jeg vil, hvor mye jeg vil og hvorfra jeg vil. En livsstil som passer med mine verdier og prioriteringer i livet akkurat nå.

Selv om jeg går av som CMO i Spring, er reisen langt fra over. Jeg fortsetter på deltid som senior forretningsrådgiver og beholder mine herlige kolleger i Norges råeste vekstbyrå. En sporty og moderne arbeidsgiver, spør du meg.

Gründerdrømmen

Gründerspiren har alltid ligget der. I 2001 deltok jeg i “Alkymisten”, et prosjekt i regi av Innovasjon Norge, med en idé om å starte konsulentvirksomhet innen markedsføring. I stedet fikk jeg meg jobb og har siden jobbet med markedsføring og kommunikasjon i SMB-virksomheter og på byråsiden. Sist som CMO i Spring Agency, og før det som markedssjef og rådgiver i MarkedsPartner, to av landets beste byråer, etter min ydmyke mening.

Konsulentkarrieren har vært en viktig skole og arena for læring, og jeg har fått jobbe med mange spennende selskaper og problemstillinger på tvers av bransjer og geografier. Det siste året har jeg vært fungerende markedssjef for ikke mindre enn tre spennende selskaper innen industri, SaaS og software, både B2B og B2C. Og det har gitt mersmak.

Vil du jobbe med meg, eller har du tips?

Jeg har nå åpning til å gå inn som markedssjef i maks én bedrift og kan også fungere som deres Head of Content, innholdsrådgiver eller tekstforfatter. Er du nysgjerrig på hva vi kan få til sammen, så ta kontakt for en hyggelig prat.