Innsikt

Video som del av innholdsstrategien: 6 ideer til hvordan bruke video på ditt nettsted

4 milliarder videoer sees på YouTube hver eneste bidige dag ¹ fordi video er den nest beste tingen etter å være i samme rom som det som skjer eller formidles i bevegende bilder og lyd foran deg.

Den kjedsommelige men sanne klisjéen om at et bilde sier 1000 ord blir enda sannere med video som viser 24 stillbilder per sekund.

Og mens jeg skriver dette innser jeg at denne artikkelen burde ha vært en video, når studier viser at 55 prosent av all kommunikasjon kommer fra kroppsspråket, 38 prosent fra stemmen din, og ynkelige 7 prosent fra ordene du sier ².

Da kunne jeg kanskje ha uttrykt på en bedre måte hvor begeistret jeg er for video!

Vi foretrekker video, og vi konsumerer mer og mer av det. På YouTube, som er verdens nest største søkemotor faller videoene inn i fire kategorier, eller i en kombinasjon av disse ³:

 • underholdning
 • læring
 • nyheter
 • sosialisering

Videoer som er underholdende, som gir deg kunnskap og en følelse av å ha lært noe, eller som gir deg nyheter og kommentarer om nyheter fra spennende vinkler, eller som rett og slett bare “bonder” med deg, slik noen youtube’re gjør ved å svare på hverandres videoer med videoinnlegg. Eller en kombinasjon av disse formatene – slike videoer er verdifullt innhold som folk elsker å se på og linke til.

Hvis du ikke allerede har inkludert video som en del av din innholdsstrategi, bør du vurdere det seriøst. Og bruker du video i dag, kudos til deg! Uten videre forsinkelser gir jeg deg herved 6 ideer til hvordan video kan puste nytt liv i innholdet på ditt nettsted, begeistre dine kunder og tiltrekke nye:

1. Pressemeldinger

Hvorfor ikke bytte ut Times New Roman og Pdf med HD og widescreen? La pressetalspersonen stå foran kamera og formidle nyheten i lyd og bilder. Leverte bedriften et knallresultat siste år, la administrerende direktør levere budskapet med egne ord. Lanserer du et nytt produkt? Sett designeren i fokus og la henne fortelle med engasjement om vidunderet. Men ikke glem å også lage en tekstversjon av pressemeldingen, slik at informasjonen blir lett å finne (seo) og bearbeide for journalisten.

2. Suksesshistorier

Referanser selger! Kjør et intervju med kunden din, og la henne fortelle hvor fornøyd hun er med din bedrift, og hvorfor. Ingen ting selger bedre enn andres velbegrunnede ros, og husk at kunden også får en mulighet til å promotere seg selv og bekrefte både for seg selv og for andre at hun tok et godt og riktig valg da hun valgte deg som leverandør.

3. Velkomsthilsen

Etabler en personlig connection med besøkeren og øk sjansen for at han eller hun raskere blir kjent med deg og begynner å like og stole på deg. En godt laget velkomstvideo som vises til førstegangsbesøkende på ditt nettsted kan få den besøkende til å bli litt lenger enn planlagt, så lenge du på en taktfull måte går rett på sak i forhold til hva besøkeren er ute etter når han besøker nettstedet ditt.

4. Hvordan-videoer

På nynorsk kalt “how-to-videos” eller “gjør-det-selv-videoer” er svært populære, og har høy verdi for målgruppen. Det er grunnen til at denne typen innhold ofte blir linket til fra andre nettsteder, noe som ikke bare generer trafikk fra disse satelittene, men som også gjør at Google liker deg bedre og bedre. Hvordan-videoer fungerer godt både for praktiske videoer á la “hvordan bruke en spikerpistol” til “slik går du fram når du skal lage en markedsplan”.

5. Produktvideoer

Vis fram produktet ditt fra alle vinkler, hvordan det ser ut sammen med andre gjenstander eller personer og hvordan det brukes. Og selg det! Med mindre du selger keiserens nye klær er det få tilfeller hvor dette ikke fungerer, selv om tjenester ofte er litt mer krevende å filmatisere.

6. Stillingsutlysninger

Lys ut ledige stillinger med en video hvor direktør, daglig leder eller avdelingslederen til den kommende nyansatte forteller om stillingen og bedriften, og for ekstra troverdighet kan du i tillegg la fornøyde medarbeidere fortelle hvorfor de elsker å jobbe hos deg.

Så noen ord om det praktiske rundt video. Alt etter ambisjonsnivå og budsjett må du bedømme om videoen skal produseres inhouse eller om du vil bruke profesjonell hjelp. Mange gode videoer er laget av amatører, men slike talenter vokser ikke på trær. Ønsker du et optimalt resultat lønner det seg å samarbeide med proffer som kan hjelpe deg med regi, manus, casting, innspilling, klipping og alle de tingene du kanskje ikke har tenkt på.

Snurr film!

Kilder

¹ E24.no: Youtube har 4 milliarder videovisninger – hver dag

² The Social Media Bible: Tactics, Tools, and Strategies for Business Success, Lon Safko

³ Gideon Shalwick

Avatar
Erlend Førsund
Erlend er rådgiver i MarkedsPartner. Han er utdannet ved BI og NHH og har 19 års erfaring fra B2B-markedsføring, 8 av dem som markedssjef i to selskaper. Han er forfatter av «Skap resultater med inbound marketing». Erlend brenner for å gjøre bedrifter og enkeltpersoner til tankeledere i sine bransjer gjennom å kombinere innhold og markedsføringsteknologi.
Du liker kanskje også
Hvilke evner må en digital markedsfører ha?
Hvordan bli synlig på nettet?
5 kommentarer
 • Avatar
  Lars Volden jul 10,2014 på 15:23

  Fin liste, hva med film i lys av begrepet story telling? Altså formidling av bedriftens verdier, mål, historie og “sjel”?

  Kom over bloggen din i dag, interessant lesning.

 • Avatar

  […] Ønsker du innspill på hva du kan bruke video til på ditt nettsted, se også min bloggpost om temaet på markedsheltene.no, Video som del av innholdsstrategien: 6 ideer til hvordan bruke video på ditt nettsted. […]

 • Avatar

  […] Video gir forbrukeren en mer personlig connection med deg I MarkedsPartner inngår videojournalistikk som en del av vårt populære produktene webredaktørstøtte, og under ser du et eksempel på en video vi nylig produserte for en av våre kunder (vises ikke videoen i HD kan du velge dette ved å klikke på tannhjulet): Ønsker du innspill på hva du kan bruke video til på ditt nettsted, se også min bloggpost om temaet på markedsheltene.no, Video som del av innholdsstrategien: 6 ideer til hvordan bruke video på ditt nettsted. […]

 • Avatar
  Markedsheltene.no mai 7,2012 på 10:54

  Godt å høre! 🙂

 • Avatar
  Rune Larsen mai 7,2012 på 08:07

  Inspirerende artikkel 🙂

 • Avatar
  Markedsheltene.no mai 6,2012 på 22:00

  Takk for det Michiel! 🙂

 • Avatar
  Michiel Hagenouw mai 6,2012 på 21:53

  Veldig interessant Erlend 🙂

Skriv en kommentar

Din kommentar*

Ditt navn*
Ditt nettsted