Her er 11 motgifter mot syndromet som hindrer deg i å definere og nå markedsføringsmålene dine.

For Markedsheltene: Al HAnzal

Hva er markedsplansyndromet? Det er en avansert sykdom som er spesielt utbredt blant 90 prosent av småbedriftseiere (men også blant mange mellomstore og en del store bedrifter) fordi de ikke opererer med en markedsplan.

Du vet at du har dette syndromet dersom du har noen av de følgende symptomene:

  • Du hater å planlegge.
  • Du synes det er kjedelig.
  • Du tror at bedriften din er annerledes, at du ikke trenger å planlegge markedsføringsaktivitetene dine.
  • Du liker ikke å skrive.
  • Du mener at planer betyr for mye papirarbeid.
  • Du har prøvd det en gang før og det virket ikke.
  • Du vet ikke hvor du skal begynne.
  • Du har rett og slett ikke tid til å lage en markedsplan.

Studier viser at hvis du konsekvent bruker en plan for å formulerer hvordan du skal tiltrekke deg nye kunder vil du være 30 prosent mer vellykket enn en bedrift som ikke planlegger.

La meg dele med deg 11 måter som du kan overvinne markedsplansyndromet med og på den måten få mer suksess i din bedrift.

  1. Gjør markedsplanlegging til første prioritet. Kanskje du er flink med økonomi; mulig at du er teknisk smart og flink til å produsere ditt produkt eller tjeneste; kanskje til og med du er en god selger. Men ingen av disse aktivitetene henter inn ferske prospekter til bedriften din. Markedsføring er den eneste aktiviteten som sender en jevn strøm med prospekter til deg. Hvis du ikke får nye kunder har du ingen forretning!
  2. Skriv den ned. En plan som kun eksisterer i hodet ditt er bare ønsketenkning. Når du skriver det ned gir du konkret form til din innsats for å skaffe flere kunder.
  3. Hold det enkelt. En plan trenger ikke være komplisert eller lang. Formen på planen er mindre viktig enn innsatsen du legger ned i å skape en fremtidsrettet strategi for din forretning.
  4. Fokuser på klare mål. Kornete tenkning gir kornete aktiviteter. Energi skapes når du velger et veldig spesifikt mål og så fokuserer på det målet. Du kan ikke gjøre dette med generelle formuleringer. Når noe er “generelt” motiverer det ikke, det inspirerer ikke og får ikke folk til å handle.
  5. Gjør aktivitetene dine målbare. Det som kan måles blir gjort. Vi legger merke til det som vi måler. Måling innebærer også ansvarlighet. At noe er målbart betyr at man er konkret når det gjelder datoer, beløp, kvantiteter, kvalitet og målet du har satt deg fore.
  6. Sett planen din inn i din månedlige kalender. Når du har identifisert de aktivitetene du skal bruke for å tiltrekke deg flere kunder må du legge disse inn i kalenderen din. Følg hver måned opp disse aktivitetene og utfør dem i planlagt rekkefølge.
  7. Se på planen din som en forebyggende medisin. Når du lar bedriften drive treffer du på problemer, av og til dødelige. Planlegging er forebyggende og det å forutse og styrke ulike deler av bedriften slik at du kan fjerne problemer som stjeler tid, energi og penger fra deg.
  8. Ikke vent til planen din er perfekt. Planer forandrer seg hele tiden. Kom i gang og gjør juster underveis.
  9. Du trenger ikke å ha svar på alt! Hvis du har et klart mål er det krefter som vil begynne å hjelpe deg med å finne de riktige løsningene – løsninger som kanskje ikke var i tankene dine da du begynte. Gode planer skaper suksess. Når du er klar på hva du vil ha så vil alle spørsmål om hvordan utfolde seg foran deg. Du tiltrekker deg det du fokuserer på!
  10. Gjennomfør planen din. Planer uten handling er bare dagdrømmer!
  11. Bestem deg for å lykkes. Suksess starter med en hel innvielse og avgjørelse om at du skal lykkes. Du må ta avgjørelsen at du skal lykkes med planen din.

For å styrke avgjørelsen din kan du legge positive følelser til den. Tenk deg hvordan det vil føles å lykkes. Hvor god er følelsen? Einstein sa at forestillingsevnen vår er langt mer virkningsfull enn intellektet. Jo mer følelser du klarer å knytte til dine planlagte mål, jo mer suksess vil du oppnå.

Nøkkelen er å avgjøre nøyaktig hva du vil oppnå. Koble deg på følelsene om hvordan det vil være å oppnå det du ønsker og beveg deg fremover uten å tvile.

Konklusjon

Jeg håper at disse foreslåtte motgiftene mot markedsplansyndromet motiverer deg til å lage din egen plan for hvordan du kan tiltrekke flere kunder til bedriften din i de neste tre månedene, halvåret eller året. Det er den letteste og billigste måten du kan skape en fremtid med suksess for din bedrift.